7 дек. 2008 г., 22:51

Чисто и просто зимата 

  Поэзия » Другая
639 0 5

Тази южна мекота в колоратурата на декември

разнежва небето

размеква земята

и се спотайва зад диафрагмата

Припърхва

напомня за себе си

грозно кално патенце на есента

превърнато във мимолетен лебед...

... От утре гласът му ще драска

и точи нокти в корите на дърветата -

котенце

което се оказва леопард

и с дрезгав рев прескача в януари

където под стъпките му

снегът скрипти и скрибуца

с безбройни ненастроени цигулки

и мисълта за тази колосана и колосална белота

изправя чистото на пръсти в мен

 

 

 

© Дора Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??