8 мая 2023 г., 19:39

Читателю от други свят 

  Поэзия
135 1 1

ЧИТАТЕЛЮ ОТ ДРУГИ СВЯТ

 

... от нечовешката печал подир прочетените книги

не помня вече що съм пял с гласа на летните авлиги,

дали в сълза, или във смях със теб живях си адски просто –

като в килия на монах, заточен на пустинен остров,

и всеки мой написан стих бе камък, срутил се във бездна,

 

и подир екота му – тих, след него нявга ще изчезна,

присмял се тихичко в зори на своята нетрайна същност,

додето преброиш до три, от онзи свят ще ти се връщам.

Ще те обичам като брат в пространствата несподелими –

Читателю от други свят, във който Господ пише рими.

 

3 май 2023 г.

гр. Варна, 7, 45 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??