Човекът от далечната страна
(На моят приятел Хайри)
В нашата страна дойде човече отдавна,
тя те прие и ти я прие като втора родина.
Разказваше на другите народи историята и славна,
за миналото и велико, ти и тя станахте двамина.
И словото на нашите поети ти показваш,
за тях на чуждите народи ти разказваш.
Че тук в България, нашата мила страна,
роди се азбука на много народи писмеността.
Ще дойдеш тих и скромен, ще седнеш бавно,
при нас заедно да даряваме на хората слова.
Стихове за живота, хората и миналото славно,
ще прочетеш стих който стопля нашата душа.
С твойте братя от Палестина, твоята страна,
със стиховете си заедно водите борба.
Мечтаете да видите родината си свободна,
мечта да има мир на земята а не война..
© Валентин Миленов Все права защищены