24.06.2021 г., 17:02 ч.

Човекът от далечната страна 

  Поезия » Философска, Гражданска
246 0 0

                       Човекът от далечната страна

 

                          (На моят приятел Хайри)

 

 

В нашата страна дойде човече отдавна,

тя те прие и ти я прие като втора родина.

Разказваше на другите народи историята и славна,

за миналото и велико, ти и тя станахте двамина.

 

И словото на нашите поети ти показваш,

за тях на чуждите народи ти разказваш.

Че тук в България, нашата мила страна,

роди се азбука на много народи писмеността.

 

Ще дойдеш тих и скромен, ще седнеш бавно,

при нас заедно да даряваме на хората слова.

Стихове за живота, хората и миналото славно,

ще прочетеш стих който стопля нашата душа.

 

С твойте братя от Палестина, твоята страна,

със стиховете си заедно водите борба.

Мечтаете да видите  родината си свободна,

мечта да има мир на земята а не война..

 

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??