3 февр. 2023 г., 08:14

Човекът с метлата 

  Поэзия
215 1 1

ЧОВЕКЪТ С МЕТЛАТА

 

... защото е дълбока пропастта, в която се опитвам да живея,

световните боклуци да смета! – това ми е мечта и фиксидея,

да бъдем по-щастливи и добри, да питам минувача братко, как си? –

най-сетне да се видя с кош пари, че писна ми от данъци и такси,

и моят телевизор да заспи – без чалги и без орди политици! –

 

денят ми да ухае на липи! – и птиците да нижат вързуници,

и слънчицето пак да напече подир дъжда – изперкал полегато,

и да прекърши щъркелът краче върху ръба на гнусното ни блато,

готов съм до смъртта си да мета! – света от скърби, болки и зараза.

Навеки да загърбя пропастта! – в която Бог България наказа.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??