Съмнително е да си безпогрешен.
Със грехове от Грях ще се очистиш.
Защото даже грешник устремен си,
чрез малки грехове към свята Истина.
Безгрешните престават да се движат.
Замръзват в абсолютната си поза.
Не са угодни тез светци на бога,
защото бог обича всичко невъзможно.
Затова изневерявай все по-смело.
Една осъдена любов ще те пречисти.
Дори на клада зарад нея да изгарят,
най-фанатично - даже без амнистия.
Джордано Бруно ще остане символ
на еретика, който отстоява
не вярата си (сляпа) в неподвижното,
а във движението без начало.
© Младен Мисана Все права защищены
Една осъдена любов ще те пречисти." Но любов желана, любов изстрадана, любов обсипана с нежности. Любов която смирено се движи по тялото влажно.Да така е с любовта страстна. Браво Младен