Чудо стана с мене днес -
дойде ми неочаквана вест.
Ангел небесен ми се яви,
той дойде да ме спаси.
Преди Рождество се появи
и добродушно заяви:
"На Коледа стават чудеса -
повярвай, мила, във това".
Скептична съм, но се смирих,
със толеранс се проявих.
Зачаках чудото и ето -
успокои ми се сърцето.
Полека дрямка ме налегна
и аз отидох да си легна.
Сънувах един... небесен сън,
че пролет станало е вън.
Че бялото не е снега,
а на овошките цвета.
Гледах всичко учудена:
бях красива и влюбена.
Избърсах и една сълза
за мир във моята душа.
Щастлива, весела, засмяна -
бях със шарена премяна.
Хвана ме Ангела за ръка,
подаде ми и чифт крила.
Определено бях доволна -
забравих, че съм била болна.
Понесохме се над света
и над човешката суета,
забравих за моята тегоба,
че обградена бях със злоба.
Беше ми хубаво и леко,
летях високо и далеко.
Позаредих се с нова мощ,
повярвах в Коледната нощ.
Получих малкото си чудо -
сега сърцето бие лудо...
А като стъпих на земята,
картинката ми бе позната...
Събудих се. Навън се съмна
и демонът у нас се върна.© Нели Все права защищены