6.04.2007 г., 14:15 ч.

ЧУДО 

  Поезия
647 0 3
 

Чудо стана с мене днес -

дойде ми неочаквана вест.

Ангел небесен ми се яви,

той дойде да ме спаси.


Преди Рождество се появи

и добродушно заяви:

"На Коледа стават чудеса -

повярвай, мила, във това".


Скептична съм, но се смирих,

със толеранс се проявих.

Зачаках чудото и ето -

успокои ми се сърцето.


Полека дрямка ме налегна

и аз отидох да си легна.

Сънувах  един... небесен сън,

че пролет станало е вън.


Че бялото не е снега,

а на овошките цвета.

Гледах всичко учудена:

бях красива и влюбена.


Избърсах и една сълза

за мир във моята душа.

Щастлива, весела, засмяна -

бях със  шарена премяна.


Хвана ме Ангела за ръка,

подаде ми и чифт крила.

Определено бях доволна -

забравих, че съм била болна.


Понесохме се над света

и над човешката суета,

забравих за моята тегоба,

че обградена бях със злоба.


Беше ми хубаво и леко,

летях високо и далеко.

Позаредих се с нова мощ,

повярвах в Коледната нощ.


Получих  малкото си чудо -

сега сърцето  бие лудо...

А като стъпих на земята,

картинката ми бе позната...

Събудих се. Навън се съмна

 и демонът у нас се върна.

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • моето приятелче-писателче пак ме дебне да се появя. зная си ,че това е либов,но като пуберитет не смее да си я признае.на всички благодаря!
  • Нели,Демонът и Ангелът са винаги комбина..едно и също лице...поздрав!
  • Заради това заслужава двойка?Не е важно дали всичко се римува и дали е на мястото си,а да усетиш чувството,с което е написано...От мен пък имаш 6,защото ми хареса,защото ме разчувства,защото заслужаваш за старанието си...Като на някой не му е харесало не значи,че трябва да ти убие ентусиазма за писане..Продължавай все така!Поздрав!
Предложения
: ??:??