17 мая 2008 г., 12:53

*** (Чупливо е всичко....) 

  Поэзия » Другая
570 0 7
***
Чупливо е всичко
и всичко се рони.
Врабчето е птичка
на всички сезони.

Над църквата кръстът
кълбо е от сняг.
Измръзват ти пръстите –
зима е пак.

От ноздрите - пара,
от мислите - лято.
Боже, колко е стара
таз картинка позната!

И нахапваш геврека,
който в джоба ти грее.
И търсиш пътека
под снега, но къде е.

© Константин Делов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??