17.05.2008 г., 12:53 ч.

*** (Чупливо е всичко....) 

  Поезия » Друга
571 0 7
***
Чупливо е всичко
и всичко се рони.
Врабчето е птичка
на всички сезони.

Над църквата кръстът
кълбо е от сняг.
Измръзват ти пръстите –
зима е пак.

От ноздрите - пара,
от мислите - лято.
Боже, колко е стара
таз картинка позната!

И нахапваш геврека,
който в джоба ти грее.
И търсиш пътека
под снега, но къде е.

© Константин Делов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??