17 июн. 2009 г., 12:02

Чувствата са прах 

  Поэзия
951 1 3

Недей се вглежда в душата,

не ще намериш вече "тях",

не можеш да откриеш красотата

на миналите дни, наситени със смях.

 

Отрови мойте дни отдавна,

разби надежда, вяра и мечта,

за таз любов не съм аз жадна,

търси я в друга нейде по света.

 

Не се измъчвай ти сега,

недей тъжи и съжалява,

дари таз твоя топлина,

която някого да сгрява.

 

Преди ти бе слънцето в моя ден,

нежната звезда в очите натъжени,

благоуханно цвете, вглеждащо се в мен

и сладка болка в устни зажаднели.

 

Уви, всичко в живота отшумява,

сърцето уморено е от толкоз рани,

няма в очите дъжд, който не престава,

няма я жената, чакаща протегнатите длани.

 

Обръщаш се към мен със закъснение,

оставил всички тях,

но няма нищо, мили, за съжаление,

любовта и чувствата ми - те са вече прах...!!!

© Жаклин Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хубав, но тъжен стих!
    Не тъжи, не тъжи,
    забрави и прости
    за всички лъжи!
    Животът е напред, ще срещнеш нова любов, може би даже витае нейде край тебе! Посей любов и тя ще поникне, и след време ще жънеш плодовете ѝ! Поздравления!
  • Колко често се случва да се разминем с любимия човек! Много ми хареса!
  • Много тъга има! Но и красиво излята!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??