28 мар. 2007 г., 17:38

Циганско сърце 

  Поэзия
807 0 3

Не само, че е тъмен тена на лицето,

навярно ми е циганско  сърцето.

Не мога да спазвам закони, правила,

моралните норми игнорирам сега.

 

Искам във цигански табор да живея,

искам да се смея, да танцувам, да пея.

Не искам да живея реален живот,

не искам да търпя и моя деспот.

 

Мечтая да ме иска циганин млад,

да живеем в палатка, а не във палат.

Цял ден да свирим и да си пеем,

над гадният живот да се надсмеем.

 

Проклинам със сълзи тая съдба,

мечти и фантазии ме спасяват сега.

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • може пък да сме от едно тесто месени.
  • Защо ли и аз се чувствам така?!
    Докосна ме!
    Поздрави!
  • благодаря мила! и на теб поздрав!
Предложения
: ??:??