9 сент. 2008 г., 21:04

Циркът 

  Поэзия » Другая
500 0 1
Циркът

Циркът пак в града пристигна,
шапито пъстроцветно в квартала ни издигна.
Мало и голямо се вълнува,
детска страст в сърцето му бушува.

"Бързо радост си купете,
грижи, проблеми в миг забравете!"
Но няма нужда от реклама,
за удоволствие не трябва ти подкана.

Ето, стиснали билет в ръка,
влизат всички с олекнала душа.
Щраус, камили, малко пони,
много пуканки и куп бонбони

посрещат те още на входа.
Забавлявай се днес до изнемога!
Снимка за спомен с двугърба камила,
вижте я само, колко е горда и мила.

Щом всеки своето място открие
и прожекторът бял арената покрие,
излизат артисти - усмихнати, красиви,
раздават себе си, правят ви щастливи.

Клоуни смешни, с червени носове,
лъвове и тигри - опитомени зверове,
змии, акробати, жонгльори,
лъскави костюми и умели танцьори.

А публиката, затаила дъх,
на шоуто очаква кулминационния връх.
"Колелото на смъртта" се завъртя
и най-горе Балкански отново изгря.

Как неусетно вечерта минава,
но в паметта дълбоко завинаги остава.
Утре циркът си отива,
заредил ни с радост и надежда жива.

© Вероника Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??