8 апр. 2020 г., 23:53

Cuarentena* 

  Поэзия » Философская
690 1 3

 

По делата им познавам другите,
себе си познах по страховете,
дето сутрин  ме ловят за гушата,
щом в Мадрид над мене слънце светне.

 

Щом изляза уж на мойта улица,
но на чужда, плашеща планета,
или сред декор на филм на ужасите
и не знам дали съм... и къде съм.

 

Крача. Стигам до Площад "Кастилия",
влизам в автобуса... Пуст... Огромен !
Шумните тълпи в града ми(милият!)
седми ден са (мой ли беше?) спомен...

 

Днес по страховете си познах се,
по делата им познавам ближните.
Щом се скрихме зад еднакви маски
осъзнахме колко сме различни.

 

Осъзнахме колко сме еднакви,
щом смъртта завие над линейката
в осем вечерта. И ръкопляскаме,
за да молим Бог, да славим лекар...

 

Panta rei, Мадрид! Ще оцелеем!
Ще напуснем крепостите- къщи.
Боже! Дай ни с тази cuarentena
много здраве! Малко разум-също.
___________
*cuarentena(исп) - куарентéна-карантина

 

Мадрид, 21 март 2020г

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??