15 июн. 2022 г., 19:11

Cвещицата когато догори 

  Поэзия » Философская
345 1 4

Какво си ти, животе мой? Светлик,
от плачеща среднощно свещ от болка.

Аз, слабият, се мисля за велик,
а тя догаря бавно. Още колко,
в очите ми звездите ще горят
и ще ме носи людската ми сила?
До днес ми беше страшен враг и брат,


съдбата – милостиво заслонила,

треперещия в мрака силует,
изписващ с думи светли небесата,
додето вятър тъжен и проклет,
смъртта довее, старата позната.
Вечерницата свети до зори,
Луната често в облак си почива,
свещицата когато догори,
в последен стих – смъртта ѝ е красива...

© Надежда Ангелова Все права защищены

  569  10 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??