Цвете в душата
Цвете в душата ми тъжна и ранена.
Разцъфнала роза, мисълта вглъбена.
Морето, брега и вълните спират уморени.
Ухание на пролет! Чувства дарени!
В гърдите цветя и опиващ аромат
слънцето огрява, на нежност богат!
от обич душата ми в радост танцува,
блести сърцето и по своему бленува.
Чудесен бал на теменуги, макове червени.
Вярата зарежда! В образа няма промени!
Сияние цветно всичко гали и ласкае.
В озарения ден очите пълни! Някой нехае!
Пламъчета топли и страстни горят,
в гърдите звезди и мечтите пламтят,
а в душата космически сили растат.
Космос, небе и земя в мене се срещат.
Заревото на утрото в цветна алея блести,
моята обич нежност дари, не иска да мъсти.
радост и тръпнещо тяло в разноцветен воал.
БОГ и необятния космос в мене е спрял...
© Йонка Янкова Все права защищены