Безсъници,
проблясват от бездънни
кратери.
Изстиналите ями лава
потънаха в
незнайност.
Безсъници.
Безсъници,
сенки от отвъдното.
Безсъници,
лунни камъни.
Безсъници,
ръждясали пирони,
накацали по
кръста,
разлистиха небесност.
Безсъници,
безмълвни писъци.
© Атанас Ганев Все права защищены