Йеронимус Бош ми прожектира сън в съня ми.
Сюрреализъм, провиденчески следи.
Грехопадения, молитви, омерзения,
безумието днешно е видял преди.
Наяве си измислям обяснения.
Чудати са платната му, по-скоро отклонение.
И всяка буква алена на нечии гърди
говори за чутовно съвпадение.
Разчитам-сричам и сека без нож
ръждиви фикции и лъскавост коварна.
И болчица и болка струват грош.
И няма справедливост изначална.
Прозрения ме стряскат, като фар блестят
в безкраен лабиринт, от мен претърсен.
Вълнуващо опасни - лудост или път?
Очите си не мога да откъсна…
…
© Христина Комаревска Все права защищены
Прекрасно,но страховито видение!
Браво, Христина!