20.09.2017 г., 9:53 ч.

... 

  Поезия » Философска
243 0 1

Йеронимус Бош ми прожектира сън в съня ми.

Сюрреализъм, провиденчески следи.

Грехопадения, молитви, омерзения,

безумието днешно е видял преди.

Наяве си измислям обяснения.

Чудати са платната му, по-скоро отклонение.

И всяка буква алена на нечии гърди

говори за чутовно съвпадение.

Разчитам-сричам и сека без нож

ръждиви фикции и лъскавост коварна.

И болчица и болка струват грош.

И няма справедливост изначална.

Прозрения ме стряскат, като фар блестят

в безкраен лабиринт, от мен претърсен.

Вълнуващо опасни - лудост или път?

Очите си не мога да откъсна…

 

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Нищо ново под слънцето!"-древните римляни са казали онова,което Йеронимус Бош е нарисувал,за да научим цикличността на събитията... И те се завръщат в идните дни!
    Прекрасно,но страховито видение!
    Браво, Христина!
Предложения
: ??:??