6 сент. 2021 г., 19:46

Да целунеш песен 

  Поэзия » Философская
353 4 1

Всяка сутрин пред входа на блока                                                                                                                                        

сред познатите местоимения

в не от мен пожелана посока

ме очаква едно приключение.

 

Да не искам е винаги същото -

барикада балони сапунени,

преминавам през тях вездесъщо,

докато с песента се целуваме.

 

После всичко се радва за себе си,

дирижираш с ръка ветровете

и внезапно се чувстваш потребен

с другата да подпираш небето.

 

И в поредния ден незабрава

Ти не куцаш, земята танцува,

биха спрели да те съжаляват

ако знаят как само  целува.

 

Безпощадно, като възкресение

сътворило живота от плесен.

Съд ли е или мое спасение

тази орис

да

целунеш

песен.

© Бисер Бойчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??