Да, имам ден рожден.
Но ми е безразлично -
дали ще съм дарен
с подаръци излишни...
Недей, не се хаби -
с красиво празноречие,
с дрънкулки от мечти
или с цветя суетни!...
Не ми е свеж денят
с парфюми от Тузария.
И твърде не ценя
картини за снобари...
Не искам хвърчила,
безсмислия прекрасни...
А по-добре ела!
Дари ми любовта си!...
Марин Тачков
февруари 2016 г.
© Марин Тачков Все права защищены