29 янв. 2023 г., 20:06

Да изметем завинаги боклука 

  Поэзия
501 1 2

ДА ИЗМЕТЕМ ЗАВИНАГИ БОКЛУКА

 

Системата до ужас е порочна.
Системата без жалост ни убива.
Голямото надлъгване започна.
България е празна крива нива.

 

Обрана от апашите до шушка.
Народът ни се кара, ни се води.
Очи тъмнеят и глава се люшка.
Но няма ги безсмъртните войводи.

 

Насрани до ушите политици.
И медии по цял ден ги облизват.
Наместо да ги шибат със камшици.
Поне додето дойде комунизмът.


От тая бездна ми дойде до гуша.
България е Рай, натикан в Ада.
Бушоните ми вече страшно пушат.
Крещя: – Къде сте, братя? – на площада.

 

И по-добре под танка да се срина.
А не лапнишаран, захапал кука.

От милата ни майчица Родина
да изметем завинаги боклука.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Силни слова, но дано да бъдат чути!
    А що се отнася до комунизна - той няма да се върне!

    "От тая бездна ми дойде до гуша.
    България е Рай, натикан в Ада."...

    "От милата ни майчица Родина
    да изметем завинаги боклука."

    Поздравления!
  • Пак ли ще чакаме тоя комунизъм?
Предложения
: ??:??