22 сент. 2004 г., 00:31

Да нямаш Късмет 

  Поэзия
1373 0 4
             Да нямаш Късмет


 Ето-това е да нямаш Късмет:
живееш,старееш,нормално наглед,
а смътно усещаш,че всъщност не дишаш,
а просто повдигаш ребра и издишаш.

                 И то не заради някакъв случай нелеп,
                а ей тъй - по навик,нали си човек.И...

 Ето-това е да нямаш Късмет:
пиеш,наливаш се,а съвсем без ефект,
чакаш заслужено свойта промяна,
а тя весели явно другата смяна. 

                 И то не защото другата смяна пие за двама,
                а защото у теб вариант за веселие няма.И...

 Ето-това е да нямаш Късмет:
търсиш сред многото ОНЗИ човек
и тъкмо когато го виждаш в тълпата,
за сбогом ти махва усмихнат от влака,
              
                   на който качиш ли се-връщане няма,
                 а всички след него са просто измама...

© Г-ца Брънекова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??