21 дек. 2009 г., 16:05

Да приспя листопада... 

  Поэзия » Другая
1579 0 17

Тази нощ ще приспя листопада,

с тиха приказка в шеметен устрем.

Тази нощ нека светят звездите -

в светли мисли за утре.

 

Тази нощ ще рисувам луната -

голяма и пълна, такава каквато

не би била никога вече.

Тази нощ не заспах.

 

Пазих твоят сън, пазих твоето утро.

А навън е по-бяло... от късната есен.

Листопадът притихна под

бяло одеало...

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??