30 авг. 2005 г., 10:43

Да се целунем едва 

  Поэзия
1313 0 24
Уж се задявахме
пясъчно бръмнали,
бръмбар ни щукна в глава -
гъдел във нас
любопитство негласно:
да се целунем едва.
Капчици свежи
по устните нежно
бляскаха сякаш са мед.
С къпещ лазур
ги покрихме копнежно
да не изчезнат с дъха.
И с аромат джинджифилен
във мислите
спретнахме таен декор:
от тишината
скроихме си дреха,
от тъмнината - подслон,
горе звездите
със бархетна нежност
метнаха китен юрган,
долу сред пясъчно-лунна
безбрежност
мамеше топло легло.
Всичко бе само
една увертюра,
следваше важният ход.
Той пък се скри
под завивка зефирена.
Камера, моля ви, стоп!

© Дими Фильова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??