25 авг. 2010 г., 21:47

Да срещнеш Джо Блек 

  Поэзия » Другая
1101 0 2

                                              Ако Смъртта е с образа на героя от едноименния  

                                              филм, с удоволствие бих се оставила да ме отведе.

 

Смъртта е може би прекрасен сън.

Защо ли се страхуваме от нея?

Затваряме очите си. Отвън

остават другите. Те ще живеят.


Смъртта - пътуване на дълъг път

и среща със живота ни изминал.

Във Лабиринта ще ни поведат

сенките от светлото ни минало.


Смъртта е гмуркане във океан.

На дъното съкровища са скрити

и няма път за връщане оттам.

Друг Свят за нас отваря си вратите.


Смъртта е спомени изгубени,

свободно падане и безтегловност.

Със нея да се срещнем влюбени,

с любов приели нейната съдбовност.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много хубава творба,всява спокойствие и гони страха от най нежеланата гостенка.
  • "Смъртта е може би прекрасен сън.
    Защо ли се страхуваме от нея?"
    В този филм има много красиви моменти!!! Съвременно тълкуване на отвъдни видения, халюцинациите - личностно разстройство, неадекватно, объркано възприемане на личности!!!
Предложения
: ??:??