Да ти й сладку!
Прасету мъ ядоса днес туталну,
наляф му булашик, а то утбира.
Грухти насреща ми и гледа жалну.
"Како, да`н искаш да ти сипя бира?"
На мене няма ко да ми съ цупи,
ут вчера тая манджа аз я ям.
Забраи пупадията зехтин дъ купи,
ма, колкут сол пък сложи там.
На тос боклук му викала яхния,
кръщава ги със странни имена.
Ку питаш мене, си й напрау пумия.
"Затуй на теб гу сипаф, яж гу, на!"
Кът гледъм, сума ти пудправки има:
думати, две глави със лук, ма цели.
Дафинуви листа пуне ина дузина.
Тъс жина гутварству ни чите ли?
"Яш, ни ми пуклащай ся с главата,
сюрприс гулям дувечера та чака.
Кът зная ко приготвя пак жината,
да ти е сладку, ас утивам ф оримака!"
Амин!
© Костадин Все права защищены