26 авг. 2017 г., 21:36

да видите,че не пиша само песимистично 

  Поэзия » Свободный стих, Другая
1286 4 8

Кара ми се колело!

... може да е без спирачки!

... скача ми се в купа слама!

... Ха дано не види Мама

.. .ходи ми се по въже,

искам и на цирк да ида!

Слона по хоботчето да пипна!

 

Искам къщичка в джунглата

да няма никой покрай мен

... с птиците да си говоря!

с шимпанзета да съм приятел...

те поне не са ПРЕДАТЕЛИ!

 

Ще ми трябва воден постолет

да плаша свраките!

Бомби от банани за маймуните!

Малко мед... за мечките!

Ябълчица за глигана

да не ми досажда!

С лиска ще намеря приказка

на по чашка чай!

с вълчо ще играем... шах!

нищо, че е тъй мирише

и е тъй космат...

Катеричка да стои на рамото ми.

с лешници ще я подхлъзна...

 

Искам и на Яга да видя къщичката.

... няма начин да ме сготви

дърт съм вече...

 

може пък да сипе и по една ракия...

© Христо Манчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??