6 апр. 2008 г., 15:15

Да забравя 

  Поэзия » Любовная
625 0 4

Да бе ти спомен, да забравя,

да бе ти рана, да зарасне,

да бе сълза, да те отроня,

самота да бе, да те прогоня.

Да бе ти кръв, да те даря,

да бе звезда, покорно да те съзерцавам,

да бе послушно сърцето, да му заповядам,

а то отрова, към която се протягам.

Да те пусна колко ми е трудно,

сърцето лесно не забравя,

оноз, кого с душа си люби,

в сълзи горчиви, когото губи.

Да бе куршум и в миг да падна

в мрак и вечна самота,

да знаех поне защо си тръгна,

а чувам злокобна тишина -

загубена, скитаща, бездомна,

да търси пътя към дома.

Да знаех поне защо си тръгна...

© Албена Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??