Далеч... далеч, през три морета,
след триста урви и скали,
там живее днес поета,
но вече думи не реди.
Каквото трябва ни е казал.
На лист душата е раздал.
Отдавна пътя е показал
и как се люби жива твар.
Но кой словата, Боже, чул е
и кой избира труден път?
Обувките му кой обул е?
Та те са твърди, пълни с кръв.
Но той изпълнен е със вяра
и все обича ни така...
Поетът никога не се предава.
Той във мрак е светлина!
© Виолета Все права защищены