Дали е късно да кажа „Обичам те”,
макар че врекох се вече на друг?
Дали е късно да кажа „Заричам се”,
макар поела по семейния път?
На кръстовище спрях се отчаяна
и не знаех накъде да вървя!
Магистралата чиста да хвана ли
или прашния път на страстта?
Все повтарях си вътрешно,
че намерих човека желан.
Ненадейно те срещнах и ето ме-
разпилявам живота грижливо прибран.
Бързам вечер свършила работа,
да те срещна на спирката в шест.
По кафе да изпием понякога
или чай със лъжичка медец.
А трамваят си спира все точен
и пропускам поредния пак.
Във кафето е спрял днес животът ми,
за да тръгне отново след час.
© Весела Йотова Все права защищены