22.10.2005 г., 17:43 ч.

Дали е късно? 

  Поезия
865 0 3

Дали е късно да кажа „Обичам те”,

макар че врекох се вече на друг?

Дали е късно да кажа „Заричам се”,

макар поела по семейния път?

 

На кръстовище спрях се отчаяна

и не знаех накъде да вървя!

Магистралата чиста да хвана ли

или прашния път на страстта?

 

Все повтарях си вътрешно,

че намерих човека  желан.

Ненадейно те срещнах и ето ме-

разпилявам живота грижливо прибран.

 

Бързам вечер свършила работа,

да те срещна на спирката в шест.

По кафе да изпием понякога

или чай със лъжичка медец.

 

А трамваят си спира все точен

и пропускам поредния пак.

Във кафето е спрял днес животът ми,

за да тръгне отново след час.

© Весела Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страхотно!!!А последната строфа ме остави с отворена уста..Браво
  • Благодаря за редакцията,определено така е по-добре.Благодаря и за отличните оценки!
  • Стихотворението ти е страхотно! Позволих си единствено да променя стиха "Във кафето е спрял днес живота" като добавих "животът ми". Звучи много по силно според мен, но ако не ти харесва, твое е правото да си го промениш! От мен 6!
Предложения
: ??:??