Обичах те без капка съжаление, какво ли мога още да ти дам,
освен единственото ми съмнение дали ще мога да живея сам,
дали ще мога друга да обичам, тъй както те обичах само,
дали ще мога на другата да дам другарското си мъжко рамо,
или отново ще я наранявам, откривайки недостатъците ù човешки,
и пак със теб ще я сравнявам, обвинявайки я нея в твойте грешки,
дали ще мога нея да наричам с най-нежните за мене имена,
или отново пак ще я отричам, като всяка друга срещната жена
и пак във нея аз ще виждам тебе - една-единствена в света,
и пак аз нея ще целувам, мислено целувайки твоята ръка,
и пак аз нея ще изпращам по тъмни нощи, да не види утринта,
че аз на теб изневерил съм със случайно срещната жена!!!
© Васил Все права защищены