29 нояб. 2008 г., 10:52

* * * Дали си... 

  Поэзия » Философская
996 0 4

                      * * *

Дали си имам кът във този свят?

Навярно всеки има своя кът.

Аз търся го все още... Лутам се -

отново кръстопът.

Защо се лутам... Сигурно пораснах...

И искам да вървя по верен път.

Те, пътищата, водят все... нанякъде -

какво като не знаят що е кът...

А важното е да вървя и да не спирам.

Тогава ще открия верен път.

... Защо ми е тогава, не разбирам,

някъде под небосвода кът...

Нали вървя, вървя и търся това,

което търся всеки миг.

Защо ми е тогава кът, когато

не смятам да закотвям вик...

Защо ми е тогава кът, когато

имам най-синьото небе и утринта...

Не искам кът от теб, Земя, да взимам -

не искам кът дори и след смъртта.

А може би аз имам кът огромен -

Вселената и Мисълта.

И този кът на мене ми напомня,

че търся на живота същността.

© Надежда Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??