Дали си струва
Китарата сама ще каже
дали си струва песента.
Само засвири
вълшебната ú музика.
Ако полетя през твоето сърце
към синьото небе,
над белите гори с лилави теменуги,
ако се потопя в аромат на розова градина,
когато слея се с безкрая,
свободна от желания и мисли,
и... от себе си,
ако потъна в песента
и се удавя в нея,
ако се превърна в песен -
тогаз китарата ще каже
дали си струва песента.
© Албена Стефанова Все права защищены