2 июн. 2007 г., 21:26

Дано да заструвам обичане 

  Поэзия
1592 0 15
Какво да ти дам? Нищо си нямам,
което да струва обичане.
Съшивах, посичах и падах, и тичах...
Предадох се. Празна от ничийност.

Какво да простя? Нищо не нося,
което да струва предателство.
Задавах въпроси, царувах и просих...
Износих се. От обстоятелства.

Убивах убийци, любовници любих,
лъгах лъжци, мъченици измъчвах,
сънувах, събуждах, намирах и губих,
упътвах, предписвах безпътност...

Какво да ти кажа? Нищо не знам,
освен, че ми писна да тичам.
Сега е различно, мълча и се вричам...
Дано да заструвам обичане!

© Елица Мавродинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??