2 сент. 2015 г., 22:00

Дано продължи 

  Поэзия
610 0 1

ДАНО ПРОДЪЛЖИ

Отива си лятото вече. 
При мене изобщо не спря, 
и само от спомен далечен
за поздрав ми махна с ръка.

Видях го безгрижно и босо
с разбити до кръв колене,
в косите си слънцето носи
и язди златисти коне!

Видях го със синьо хвърчило
по морския бряг да крещи, 
а баба му беше ушила
костюмче от пъстри мечти!

Видях го в светулкови нощи. 
В тревите запяха щурци... 
И стиснах очите нарочно - 
сънят ми дано продължи!

 

© Христина Радомирова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??