14 июл. 2023 г., 15:43

Дано (в село) 

  Поэзия » Юмористическая
283 1 2

      "Тежко, тежко! Вино дайте!..."
      Христо Ботев "В механата"

Топло, топло! Лед ми дайте!
Охладена дано аз забравя
тая жега що вий не знайте
какви мисли в мен навява.
Лед ми дайте, та да добавя
в айран от мляко домашно
та да пия, та дано се справя
с добитък, двори, все къщно.
Ама добре ми мен, плевя си,
бера, копая, па седна малко
на сянка под асма, плета си...
Напича лятно слънце жарко
и все ги мисля горки млади
що цял ден се морят, потят
на слънце ярко по площади,
по морски плажове се пекат.
Добре ми мен, но мисля тях
да дойдат в село си, при баба.
Айран в хладилника прибрах.
Дано да дойдат на прохлада!

баба Ана (на мегдана)

© Анета Саманлиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Не ги чакай, Етчи! Не и днес.
    Все си мисля, че колкото повече време минава, все по- късно идва узряването.
    Чудесно е наистина чувството ти за хумор... Болезнено е и го усещам.
  • Чудесно чувство за хумор.
Предложения
: ??:??