Данте в ада търси Беатриче,
но безплътен дух е любовта!...
Може ли поетът да обича,
щом животът срещнал е смъртта?!
Класиката в стихове незрими
пее нежен химн за любовта
и цъфтят в сърцата,но без рими,
свежи ренесансови цветя!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены