11 окт. 2024 г., 20:52  

Дарена доброта 

  Поэзия » Для детей
102 2 5

 

Слънчо в утрото се крие,

в облачен памук се вие,

че студено му е май,

свил се е като кравай.

Уж е есен, пък е мраз,

вятър вие тънкоглас,

дъжд завихря по стъклата,

листи мята по земята.

Само врабчо вън трепери,

няма песни, няма трели,

и се чуди тоз юнак,

как гнездо да свие пак.

Хвръкна бързо към перваза

на прозорче със тераса,

где зад бялото перде

мярна розово носле.

- Чик, чирик! Здравей, хлапе!

Виж туптящото сърце.

Моля, дай една трошичка

и в капачица водичка!

Чу го малкото дете

и във шепичка го взе.

С дом реши да го дари

и с мечти за зимни дни.

© Таня Мезева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Познай мечтата ми »

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??