13 мая 2020 г., 10:10

Даровете на тъгата 

  Поэзия » Другая
575 4 6

Тъгата ме наметна с черен плащ,

прогони звуците на пеещите птици,

остави самотата за мой страж,

иззида ми невидима тъмница,

целуна ме със кървава уста

и ме покри с съсирено червило.

В сърцето вля от мъртвата вода,

а после замрази и изнасили.

 

Погали ме с изгнилите си пръсти,

разроши ми косата почти нежно,

усмихна се и пръсна лиги тлъсти,

и ми отне... последната надежда...

© Георги Каменов Все права защищены

Какво ни дава Любовта?
Дори въпросът е излишен!
Без нея има лед в кръвта
и този свят изглежда свършен!
Какво ли дава? Ми попитай ...
  715 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??