Опиянява те,
не можеш да се отървеш от пленителното ù обаяние,
жаден си за вниманието ù,
за думите ù.
Ранява те,
но ти закърпваш сърцето си и продължаваш да я търсиш.
Разбираш, че мислиш само за нея; не можеш без нея.
Пияните ти устни мълвят нейното име,
ако не си пиян - спомените за нея те опиват сами.
И я идеализираш.
И спираш да виждаш лошото.
И ставаш по-добър.
За миг си помисляш,
че всичко е различно -
животът е красив,
а красотата е любовта.
И има две продължения наш'та история -
ще страдаш от болка
или ще бъдеш щастлив от споделена любов.
Но дали ще е споделена,
от самото начало или не
всички пътища водят към едно място,
където нещата не свършват добре.
Страданието е част от щастието,
запомни, ти, читателю мил,
и щастието е част от страданието -
нали знаеш - дори розата има бодил.
Дамянов ще каже: "Една мечта
се срива изведнъж, разбулиш ли я,
видиш ли я гола..."
Затова те съветвам,
ти обожавай я тихо,
мълком, без думи,
защото кажеш ли ù,
опасност има
да пазиш любовта ви
в старите албуми.
© Мария Все права защищены