7 авг. 2009 г., 13:13

"Dead can dance" 

  Поэзия » Другая
699 0 26

 

 

 

След две луни
и няколко обиколки около теб,
нямам нужда от лед в чашата.
Сухото мартини не е сухо.
Но ми сложи още две маслинки.
От тези, зелените.

След двете ти очи
и триста дяволи няма да ме разплачат.
Пусни ми dead can dance
или някаква класика.
Опитай се да изтанцуваш
последния танц. Вместо мен.

И смъртта има слабост.

Луната не спи.
Мракът отразява
чертите на лицето ти.
Без очи.
Дяволи танцуват на масата.


Dead can dance.

Опитай с танго. Валс или самба.
Ти само не спирай да я забавляваш.
Но не сваляй кърпата от очите си.
Сега е само влюбена и пияна.
После ще бъде жена.

Не показвай очите си.

И смъртта има слабост.

 

 

© Ол Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??