В тролея бе претъпкано и душно.
Започваше си обичаен ден
и стадото човешко, най-послушно,
създаваше очаквания крен.
Ни помен даже от пространство лично.
Тук този термин просто е табу.
Сако изгубва копче. Бе логично.
Настъпен някой кеца си събу.
Костюм и бяла риза, вратовръзка.
Мъжът стоеше като истукан.
Тролеят продължаваше да тръска,
геройски изпълняващ своя план.
Джебчийката до него се промъкна.
Изпитваше сценична треска, смут
и в джоба му тя доста нервно бръкна.
Все пак си беше нейният дебют.
Бе свикнала на сухи тренировки.
За първи път обаче, на терен.
От пръстите и гъвкави и ловки
мъжът остана доста впечатлен.
При цялото тарашене на джоба,
два лева тя успя да събере,
докато той, прошепнато зад скоба,
достигна чак до седмото небе.
© Vasil Ivanov Все права защищены