27 сент. 2017 г., 19:34

Децата станали жертви на пътя 

  Поэзия » Другая
421 0 2

                 Децата станали 
                  жертви  на пътя

   ( Версия 1 на карай внимателно )

                               
Когато в този свят умре дете,
Любов, Надежда, Вяра си отиват,
след себе си оставят пропаст те
и в нея скръб набъбва и прелива.

 

И живота те смачква като стадо с копита,
и ти няма на кого да се опреш,
тогава мъката се завихря като буря и всичко помита 
и ти нямаш сили да я спреш.

 

Искаш да избягаш, но не бързай, поспри се, поогледай се тука,

виж как всеки ден загиват деца след деца,
станали жертви на пътя,
оставили семействата им да оплакват тяхната съдба.

 

Виж как тези безумци,
които мислят само за купони, веселби,
се самоубиват на пътя или стават убийци,
само защото карат скъпи коли.

 

И отстрани родителите гледат
как детето им се качва в някоя кола,
че може би го виждат за последно не съзнават

и утре може да не се завърне вече у дома.

 

В стремежа си да зарадваш своето дете,
несъзнателно се превръщаш в негов палач.
Завещаваш му камък от мрамор студен,
обричайки сърцето си на вечен траур и плач.

 

И когато едничката ти радост е била умъртвена
от човешката нелепост тъй абсурдно,
оставя ти болка в душата сломена 
и прави съществуването трудно.

 

И когато родителите надживеят свойто дете,
смисъла в живота вече не намират,
утеха няма кой да им даде
и те самите утеха не дирят!!!

 

15.01.2016.

 

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Така е
  • Харева ми посланието, но... Когато умре на пътя който и да е е ужасно! Отнема се толкова много от нечий дом, живот... Дори да не е човек, а животно... Ужасно е!
Предложения
: ??:??