23 дек. 2016 г., 22:06

Действително 

  Поэзия » Гражданская
1242 1 5

Действително

 

Амбиции дребни, погледи злобни,

заучени фрази и схеми пробни.

Актьори стари във нови роли,

маскирали своите лични неволи.

 

Познати етюди – изиграни прекрасно.

Вероятно някои се чувстват ужасно.

Но нямат избор за краткото време,

завесата пада върху робското племе.

 

А казват, че са различни.

Че имат доблест, чест и морал.

А те са просто егоистични,

наивно повярвали в свой идеал.

 

И те ще си тръгнат от сцената жалки.

За пореден сценарий със хората малки.

Наивно повярвали в своя морал

и пак ще търсят друг идеал.

 

Вероятно е трудно да бъдеш достоен.

Вероятно е трудно да си честен и прям.

Когато светът е толкова непристоен.

Когато знаеш, че ти си сам.

 

19.02.2016 г.

© Ирена Емилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??