28 янв. 2011 г., 01:10

декаданс 2 

  Поэзия
904 0 24

пауни възкръсвали от пепелта

изгубени се лутат две козлета

лъвът реве самотен в гордостта

петелът мачка малките петлета

кочината е двореца на прасето

свинята майка чака серенада

бащата люшка без ръце детето

а люлката на части се разпада

врабчето е орел във клетка

в хранилката му жито прясно

подмами старата кокетка

под дънера виси и мляще.

совата мучи че „ден до пладне”

с градския мишок ще се погажда

одраха живо мършавото агне...

курбан... че нова смърт се ражда 

© Николина Милева Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??