Тих писък се прокрадва в тишината,
духът в тялото ти се завръща.
Събужда те от съня и нищетата,
в която живееш, те обгръща.
Взираш се в невидимата светлина,
чакаш тя да се взре в твоята самота,
някъде, някой пак е сторил злина,
кой, пак, ще нарече това грехота?
Спомни си добрите времена и заспи,
че човек е временен, нищожен.
Всички ще умрат, дори, светецът – уви!
Грехът от край време е заложен.
Нека съзнанието ти се примири,
все някога съдник ще го накаже,
ще произнесе присъдата „УМРИ!“
душата ти, безмилостно, ще смаже.
Демонът в теб сега ще си почива,
умът ти нека бъде изтезаван
от вековете на славата горчива.
Вторачил се е – мършав гарван.
Капки дъжд падат тежко в таз’ тъма
споменът за злодеяние отминава.
Вината за смъртта остава си в съня,
ала светлината покой не ти дава.
Демонът над теб ще бди и ще внимава,
нали ти бе грешникът, кой го приюти,
една минута до полунощ остава.
Гарване, умолявам те, към Ада полети.
© Денис Метев Все права защищены