17 сент. 2019 г., 10:54

Денят 

  Поэзия » Другая
871 0 0

 

Неусетно някак отминава
денят прегърбен и накуцвайки.
Отбра зърното от плявата,
притегли обещания и поуки .
Залепи на сърцето надеждата -
която се люпеше от вчера
и няколкото пукнатини замрежи
на любов застинала от повторения.
И какво остави следи след него?
Умората гнездо си беше свила.
Думите сивееха от безверие,
а вярата отдавна бе прогнила.
Дааа. Денят си тръгна омърлушен
а бе дошъл с препълнени дисаги.
Човекът от време е все така непослушен
и в душата зида той каменни грамади

© Слава Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??