20 окт. 2020 г., 20:17  

Денят на будителите 

  Поэзия » Гражданская
248 0 0

Вие бяхте личности титанични,

а днес дребните са на мода,

днес почитаме "лидери" себични,

що мислят сал за изгода.

 

Днес е гнусно време,

всеки за пари ламти,

днес съвестта ни дреме,

днес нямаме мечти.

 

Вие сте наш идеал,

но сал на юбилей ви помним,

българският дух е заспал,

затуй мъчат ме тъги отровни.

 

Кой ли не ви използва за прикритие

на собствените си егоистични цели,

а истинският патриотизъм убит е,

та някои с таз хитрост власт да са взели!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??